Boekpresentatie Levensliederen
22 november
GeannuleerdBOEKPRESENTATIE LEVENSLIEDEREN Geannuleerd

In de Leuvense benedictijnenabdij van Keizersberg stelt Thomas Quartier osb, die sinds kort ook leeft en werkt in de genoemde abdij van de Dijlestad, zijn jongste boek voor: Levensliederen. Weerklank van de monnik in jezelf. De (uiteraard muzikale) boekpresentatie vindt plaats in de abdijkerk op zondag 22 november om 16u (na de vespers van 15u), met medewerking van Toon Osaer, uitgever bij Halewijn, muzikant Cisse Meert en inleiders Inigo Bocken, directeur van het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen, en Dirk Hanssens osb, prior-administrator van Keizersberg. Uiteraard is broeder Thomas zelf de ‘soundtrack’.

Muziek en spiritualiteit horen bij elkaar als lichaam en ziel. Beide brengen een mens bij de kern van het leven, bij emoties en bij verlangens naar zin en evenwicht. In Levensliederen zoekt Thomas Quartier de spiritualiteit bij hedendaagse singer-songwriters als Bob Dylan, John Lennon & Yoko Ono en Boudewijn de Groot. God vinden op de tonen van popmuziek – het kan wel degelijk voor wie weet heeft van de kracht van de kiemcel en daarenboven anders wil leven, om het nu maar eens te zeggen met een knipoog naar de titel van twee andere boeken waarmee broeder Thomas het geestelijk landschap van Nederland en Vlaanderen verrijkte.

Locatie: Abdijkerk Keizersberg, Mechelsestraat 202, B-3000 Leuven.

Aanmelden (verplicht): abdij.keizersberg@telenet.be

Inkom: Gratis

Tijdens de voorstelling worden de protocollen i.v.m. coronapreventie gerespecteerd (mondmasker, social distancing, …).Abdij Keizersberg © 2022 Alle rechten voorbehouden.